Kvinnor och män

Hur olika mäns och kvinnors beteenden, värderingar, förutsättningar och villkor är beror helt och hållet på vilken man är som person. Alla människor är olika, och genom det har olika värderingar, förutsättningar och villkor. Det finns dock stereotyper som människor tvingas in i av samhället och media, men jag tycker att det är bra när man vågar stå emot dessa. 

Men vanligaste beteendet man brukar säga är hos kvinnor är väl att de är mycket känsligare än män, och männen är starkare och visar inte sina känslor lika mycket som kvinnan gör.  Kvinnors och mäns beteenden kan synas väldigt tydligt, vad är det t.ex. för osynlig kraft som kommer och förvandlar mannen till en galning som börjar vråla när de sitter i soffan och tittar på en fotbollsmatch, med ett spädbard i famnen? tänk om vi kvinnor skrek på samma sätt när vi sitter i soffan och tittar på äntligen hemma.


- Jaaaa! Vilket drag! Vilket kanonval av lampa! Hur snygg som helst!
- Ut med Timell, han använder ju laserstyrda verktyg. Fuuusk!
- HEJA BOSSE....HEJA BOSSE !
- Nä, jag har inte tid att gå med dig på toa nu, be pappa...det är ju snart dax för tapetseringen!!! 


Värderingar Dermot tror jag att det är ganska lika. Det beror mycket på hur man är som person, det finns ju män och kvinnor som har lika eller olika värderingar. Jag tycker inte att man kan säga att kvinnor och män HAR lika eller olika värderingar, alla är vi olika som sagt. Vad jag tror så är män och kvinnor helt lika, men det är normer och samhället som förändrar allting. Det har blivit så att kvinnor ska vara "svagare" och känsligare än männen.


fyra påståenden:

•1.       Det finns biologiska skillnader mellan könen.

•2.       Dessa skillnader leder till olika livsval för män och kvinnor.

•3.       En konsekvens är bland annat löneskillnader. 

•4.       Påståenden om diskriminering av kvinnor är starkt överdrivna


Angående påstående 1 så tror jag att ingen tänkande och någorlunda upplyst person rimligtvis kan förneka att det finns biologiska skillnader mellan könen.


Påstående 2 är inte heller så orimlig. Män och kvinnor kan göra olika livsval, till exempel välja olika yrken på grund av olika intressen eller värderingar.


Påstående 3, om vi tänker oss en kvinna som ett resultat av biologiska faktorer väljer yrken som är mer inriktade mot vård, omsorg eller undervisning. Inom den offentliga sektorn finner vi dessa, och de är i allmänhet sämre betalda än manliga yrken inom den privata sektorn.


Påstående 4, om man jämför Sverige med andra länder så kanske det inte alls är överdrivet här i Sverige. Sverige har det rätt jämställt och kanske även kommer att förbättras i framtiden.



Synen på och uppdelningen mellan män och kvinnor kan bli bättre. Men om en man presterar bättre än en kvinna på sitt jobb så förtjänar han självklart bättre lön än kvinnan. Jag tycker inte att man ska titta på om man är kvinna eller man, utan hur denna människa presterar. Gör den ett bra jobb, då är det bra lön som gäller. Gör den inte ett bra jobb då är det självklart mindre lön eller ta in en annan på dens plats som presterar bättre. Så enkelt är det. 


Kommentarer
Postat av: anonym :)

riktigt bra skrivet! ja tyckte det var intressant o läsa och lärde mig lite nytt på vägen. radikalt blogg inlägg!

2008-09-23 @ 18:14:13
Postat av: lha

tack så mycket :)

2008-09-23 @ 21:40:27
Postat av: Diskusions flickan

Detta var ett väldigt intresseväckande inlägg! Jag är oerhört imponerad.

2008-09-24 @ 13:56:44
Postat av: Stefanhum

Bra du tar fram och diksutera flera tänkbara skillnader.

2008-10-20 @ 17:18:38
URL: http://stefanshumblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0